Vypečená svačina kapitána Lipánka pro aktivní děti a jejich zaměstnané maminky - bez lepku a laktózy


15. 6. 2018


Nestíháte, a přesto chcete svým ratolestem připravit něco dobrého? Zkuste jednoduše zapéct Lipánka se sníženým obsahem laktózy. Připravíte vlastně rychlý cheesecake bez sušenkového základu. Fantazii se meze nekladou, a tak můžete přidat jakékoliv ovoce. To spolu se třinovým cukrem zajistí křupavou krustičku. My doporučujeme nadrobno nasekané meruňky, třešně, višně nebo borůvky.

Netradiční snídaně, svačina i rychlý dezert, kterým nepohrdnou ani dospělí. Podávejte teplé nebo vlažné.


Ingredience (4 porce):

  • 3 ks Lipánka smetanového s laktózou méně než 0,01 %

  • hrst drobného nebo jemně nasekaného ovoce, případně
    posekané oříšky

  • 3 pol. lžíce vanilkového pudinkového prášku

  • 2 žloutky

  • kůra z 1/2 bio citronu

  • 2 pol. lžíce třtinového cukru na prosypání ovoce a posypání povrchu (nemusí být) 


Postup:

Lipánky smíchejte s citronovou kůrou, žloutkem a pudinkovým práškem. Posypte ovocem, navrch dejte cukr a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10 až 15 minut. Po upečení nechte mírně vychladnout na mřížce.

Pokud vás recepty bez lepku, laktózy a mléka zajímají, vyzkoušejte Radčiny kuchařky bez lepku
(https://www.grada.cz/autor/defaultauthor/?authorid=6834) od autorky Radky Vrzalové.