myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod

Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod

Ingredience

  • 200 g filo těsta
  • 30 g Jihočeského másla
  • 300 g čerstvé Jihočeské smetany
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • 2 balení sladké pomazánky Lipánek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 150 g mražených jahod
  • 50 g čerstvých jahod + na ozdobení
  • pár lístků čerstvé bazalky + na ozdobení
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička citronové kůry
  • 20 g moučkového cukru
  • 3 lžíce vody

Návod na přípravu

Filo těsto potřeme rozpuštěným Jihočeským máslem a upečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 10 min. Studenou čerstvou Jihočeskou smetanu vyšleháme společně se sladkou pomazánkou Lipánek, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a vanilkovou pastou. V hrnci přivedeme k varu mražené jahody, na kostičky nakrájené čerstvé jahody, citronovou kůru, najemno nakrájenou bazalku, vodu a solamyl. Hotové těsto rozdrobíme, potřeme krémem, zalijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme jahodami a bazalkou.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem