Naýchané hromádky

Začala nám škola, musíme brzy vstávat, ale to nám nebrání v tom, abychom si udělali na víkend něco dobrého.


30. 4. 2016


Ingredience: 

Odpalované těsto
- 240 ml vody
- 135 g hladké mouky
- 90 g Jihočeského másla
- 3 vejce
- trochu soli
Náplň
- 4 ks vanilkového Lipánka
Poleva
- 180 g moučkového cukru
- 3 lžíce vody
- 1 lžíce rumu

Jak na to:
Do hrnce nalijte vodu, osolte, přidejte máslo a přiveďte k varu. Zmírněte teplotu a za stálého míchání vsypte mouku. Míchejte tak dlouho, až se těsto přestane lepit na vařečku. Odstavte ze sporáku a nechte zchladnout. Pak přidejte jedno po druhém vejce a vždy důkladně propracujte. Můžete ručně nebo elektrickým šlehačem. 

Pak na plech vyložený pečicím papírem udělejte čajovou lžičkou hromádky. Pečte na 200 °C pět minut. Pak ztlumte na 170 °C a pečte ještě 15 minut. V průběhu pečení troubu neotevírejte. Hromádky by nemusely vyběhnout. 

Upečené vyndejte z trouby a ihned podélně rozkrojte. Po vychladnutí hromádky naplňte krémem a potřete polevou, kterou si připravíte utřením moučkového cukru, vody a rumu do hladké konzistence. Z uvedeného množství surovin připravíte cca 40 kousků.


Doba přípravy: cca 20 minut + chlazení a pečení

Přejeme dobrou chuť.