Medové perníčky

Zapojte děti do vánočních příprav. Určitě to nebude těžké - vykrajování motivů do těsta nebo lámání čokolády bude pro děti zábava!


30. 4. 2016


MEDOVÉ PERNÍČKY
80 ks o průměru 3 cm 

Ingredience:
- 50 g Jihočeského másla
- 120 g medu
- 70 g moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 lžička koření na perník
- 1 vejce
- 7 g kakaa

Náplň:
- 50 g tmavé čokolády
- 30 g Jihočeské smetany

Poleva:
- 80 g tmavé čokolády
- 10 g tuku

Jak na to:
Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, med, cukr a perníkové koření. Dále do mísy rozklepněte vejce a přidejte kakao. Zpracujte na tuhé hladké těsto. Dejte alespoň na hodinu do chladu odpočinout. 
Pak z něj vyválejte plát silný 5 mm a vykrajujte různé tvary, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 10 minut při teplotě 160 °C. Ve vodní lázni zahřejte smetanu, rozlámejte do ní čokoládu a nechte rozpustit. Když se čokoláda se smetanou spojí, sundejte z lázně a nechte vychladnout. Pak slepujte čokoládovou náplní dva perníčky k sobě a polovinu namočte do rozpuštěné čokolády s tukem. Na chladném místě nechte ztuhnout.