Listové banketky s krémem

Litové těsto se hodí nejen na pečený štrůdl. Během chviličky z něj můžete vykouzlit lahodné banketky s krémem.


30. 4. 2016


LISTOVÉ BANKETKY S KRÉMEM
cca 10 minut + pečení


Ingredience
- 140 g listového těsta

- 4 g cukru

- 3 ks vanilkovo-kakaového Lipánka

- 5 g tmavé čokolády

Jak na to:
Listové těsto rozválejte na plát silný asi 5 milimetrů, dejte na plech vyložený pečicím papírem a vykrájejte z něj čtverce o stranách 3x3 centimetry. Čtverečky nechte ležet vedle sebe, lehce pocukrujte a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 11 minut.

Upečené vyndejte a nechte zchladnout. Pak je pomocí nože rozevřete, naplňte Lipánkem a posypte nastrouhanou čokoládou. Ihned podávejte. Z uvedeného množství surovin připravíte cca 30 kousků.