Lahodné rizoto zjemněné taveným sýrem Lipánek

Jemné rizoto pro malé a velké.


20. 3. 2018



Jemné rizoto pro malé a velké.
Děti mají většinou rádi jídla se sosem, jemná a jen lehce kořeněná. Právě toto
jsme měli na mysli a připravili jsme proto pro Vás recept na Lipánkovo rizoto.
Jeho příprava není složitá, a navíc si opravdu pochutnáte. 


Budete potřebovat jen:

- Tavený sýr Lipánek extra smetanový, 4 trojúhelníčky

- Lžičku másla

- 250 g rýže

- Baby mrkvičky

- Hrášek

- Cibuli

- Sůl, pepř


Postup:

Na pánvičce na trošce másla
osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidejte zeleninu a
jemně ji osmahněte. Do horké směsi přidejte 4 trojúhelníčky taveného sýru
Lipánek, díky teplotě směsi na pánvi se krásně rozpustí. Pokud by směs byla
příliš hustá, můžete ji zředit troškou mléka. Na závěr přidejte uvařenou rýži.
Doporučujeme ji vařit kratší dobu, než je uvedeno na obale. Na pánvi se směsí
ještě trošku dojde a bude „al dente“.

Na závěr krémové rizotko ozdobte tak, aby vypadalo jako skřítek. Ale koukejte se na něj jen chvíli, aby vám nevystydlo, a nechte si všichni chutnat. 

Madeta. Tak chutná sýr.