Kokosoví hadi

Jestli nechcete tvořit hady, můžete dělat tvary, které dětem půjdou nejlépe. Záleží jen na fantazii.


30. 4. 2016


KOKOSOVÍ HADI
100 ks o délce cca 7 centimetrů 

Těsto:
- 120 g kokosu
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 80 g Jihočeského másla
- 40 ml Jihočeského mléka
- 40 ml Jihočeského podmáslí

Poleva:
- 100 g tmavé čokolády
- 15 g tuku

Na zdobení:
- kokos, cukrářské zdobení

Jak na to:
Smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr, přidejte vejce, máslo, mléko a podmáslí. Vše důkladně propracujte a přidejte kokos. Ještě jednou promíchejte. 
Jednotlivé kousky cukroví protlačujte na mlýnku a tvarujte dle své fantazie nebo cukrářským sáčkem vytlačujte sedmicentimetrové kousky na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 8 - 10 minut při teplotě 150 °C. 
Po vychladnutí namáčejte upečené hady vrchní stranou v rozpuštěné čokoládě a obalujte v cukrářském zdobení či v kokosu a dejte do chladu ztuhnout.