Koblížky kapitána Lipánka

Nadýchané sladké kobližky, které jsou v cuku letu hotové a potěší všechny mlsné jazýčky.


25. 5. 2017



Dalším receptem, který kapitán Lipánek odměnil v soutěži ve vaření, byly tyto nadýchané kobližky.
Lahodily nejen našemu oku, ale po upečení také našim mlsným jazýčkům.

Vyzkoušejte je i vy a dopřejte si sladkou dobrotu, na které si určitě pochutnáte.

Co budete potřebovat:
•    200 g smetanového krému Lipánek vanilka
•    2 vejce
•    170 g hladké mouky
•    1 lžičku prášku do pečiva
•    špetku soli
•    olej na smažení
•    moučkový cukr

Postup:

Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte hladké těsto, které nechejte chvíli odpočinout. Mezitím v hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpalte olej.
Z těsta poté tvořte lžičkou kuličky, vkládejte do rozpáleného oleje a smažte do zlatova.
Po vyndání obalte v moučkovém cukru, případně můžete kobližky naplnit Lipánkem.