Jahodové pohlazení

Jednoduchý jahodový dezert pro všechny mlsouny.


4. 5. 2017


Kapitán Lipánek pořádal soutěž ve vaření, a protože obdržel spoustu receptů, které lahodily oku, rozhodl se, že je sám vyzkouší.


Podmínkou soutěže bylo využít smetanovo-tvarohový krém v receptu a vy se nyní můžete inspirovat prvním vítězným dezertem, na kterém si kapitán Lipánek s Méďou velmi pochutnali.


Co budete potřebovat:
- 2 porce

• 80 g máslových sušenek
• 1 Lipánek MAXI vanilkový
• 100 g Jihočeského polotučného tvarohu
• 200 g čerstvých jahod
• mléčnou čokoládu
• mátu a duhové kuličky na ozdobení
 
Postup:
Nejprve omyjte a pokrájejte jahody na kousky, rozdrťte sušenky a ty poté vložte na dno připravených skleniček. V misce smíchejte smetanovo-tvarohový krém Lipánek, tvaroh a pečlivě promíchejte. Směs vrstvěte do skleniček se sušenkami, přidejte jahody, nastrouhanou čokoládu, ozdobte mátou, barevnými kuličkami a dejte na několik minut vychladit do ledničky.