myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Lipánkoviny

Proč je Lipánek stejný a skvělý již více než 50 let?

Co používáme při výrobě Lipánka a co v něm rozhodně nenajdete?

Proč je Lipánek stejný a skvělý již více než 50 let?

Dezert Lipánek má krátkou trvanlivost, jedná se o výrobek čerstvý, jehož trvanlivost je zajištěna za dodržování přísných hygienických podmínek. Je bez konzervantů a umělých sladidel, bez zahušťovadel, barviv, škrobů, xanthanu, želatiny a stabilizátorů a není našlehaný dusíkem. Je vyráběn dle tradiční receptury již od roku 1966.

Rádi bychom vám touto cestou přiblížili složení Lipánka a ujistili vás, že nejen pro své děti kupujete jen to dobré.

Řekli jsme NE dusíku

Chytré hlavy by nyní mohli říct: "Lipánek obsahuje bílkoviny a bílkoviny i aminokyseliny dusík obsahují. V reklamě jde ale o informaci, že smetanový krém Lipánek není našleháván dusíkem. Některé obdobné produkty, jako je náš Lipánek, výrobci našlehávají dusíkem. Proč? Mnozí kupují kelímek, který na první pohled působí, že je v něm větší množství krému. Je v něm ale opravdu více, nebo jen zdání klame? Takzvaným našleháním dusíkem se objem dezertu nepřirozeně zvětší. Jak potom ale udělat, aby po našlehání „nespadl“, jako když našleháte smetanu?

Řekli jsme NE xanthanu

Udržet úroveň našlehání po celou dobu trvanlivosti výrobků s sebou nese i nutnost použití stabilizátorů
a emulgátorů, jako je xanthan. Výrobci je mnohdy přidávají do produktů, aby prodloužili jejich trvanlivost.

 

Řekli jsme NE škrobu a želatině

Někteří výrobci používají k zahuštění svých výrobků škrob, želatinu, nebo dokonce obojí. U těchto výrobků se pak neobjevuje syrovátka, jelikož zahušťovadla brání jejímu uvolňování. Víme, že někteří z vás nemají důvěru v nažloutlou tekutinu, která se někdy na povrchu Lipánka vyskytuje. Je tam však jako známka toho, že nepoužíváme stabilizátory, tak si jí třeba od této chvíle spojíte se známkou kvality. Více se o syrovátce dozvíte níže. Škrob je totiž zahušťovadlo, díky němuž máte rychle pocit, že jste zahnali hlad, ale zanedlouho máte opět na něco chuť, což může vést k tloustnutí.

Řekli jsme ANO syrovátce

Jistě jste si všimli, když otevřete Lipánka, někdy je na povrchu zelenožlutá tekutina. Jedná je o syrovátku. Syrovátka se v tomto případě může objevit důsledkem většího otřesu, například v průběhu transportu do obchodu, či z obchodu domů. U produktů, které obsahují stabilizátory syrovátku neuvidíte. Syrovátka možná nevypadá nejlépe, ale obsahuje vysoké množství bílkovin, je bohatá na vápník a vitamíny B1, B2, B6a B12. Je tedy veliká škoda vylévat tuto tekutinu do odpadu, lepší je ji zamíchat do výrobku.

A pro maminky, které ještě neslyšeli o našem projektu Hláskování s Lipánkem, máme super tip. Více se dozvíte zde.

Dočetli jste náš článek až sem? Zasloužíte si malou odměnu. Co si zahrát malou hru?

na všechny Lipánkoviny...
cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem