Proč je Lipánek poctivý a dobrý - Díl č. 3 - Přísady

Ve třetím díle seriálu Proč je Lipánek poctivý a dobrý jsme se zaměřili na přísady. Více se o nich dočtete v článku.


30. 4. 2016


Díl č. 3 - Přísady
Použití čistě přírodních surovin ve smetanovo-tvarohovém krému Lipánek je pro nás samozřejmostí. Základními přísadami pro výrobu Lipánka jsou tvaroh a smetana, které jsou za pomoci cukru ještě doslazeny. Poslední přísadu představuje ingredience, která určuje výsledný druh Lipánka. Pojďme si tyto suroviny rozebrat podrobněji na příkladu Lipánek DUO vanilka-kakao.

1) Tvaroh a smetana – Na výrobu těchto dvou surovin se používá mléko vysoké jakosti, které pochází výhradně z českých chovů. Celý výrobní proces probíhá za přísných hygienických podmínek. Jihočeský tvaroh má díky modernímu technologickému procesu hladkou krémovitou konzistenci a oproti klasickým tvarohům obsahuje navíc i cenné syrovátkové bílkoviny. Smetana dodává smetanovo-tvarohovým krémům Lipánek sametovou jemnost a plnou lahodnou chuť.

2) Cukr se získává z cukrové řepy, která pochází z ryze českých cukrovarů.

3) Vanilkové přírodní aroma se získává extrakcí z lusků pravé bourbonské vanilky.

4) Kakaový prášek pochází z originálního holandského kakaa vysoké jakosti.