Muffiny kapitána Lipánka

Vanilkovo-tvarohové muffiny pro malé i velké mlsouny


14. 6. 2017


Dalším sladkým dezertem, kterým se kapitán Lipánek nechal inspirovat, jsou nepečené vanilkovo-tvarohové muffiny.
Jejich příprava je velmi jednoduchá a navíc si je můžete ozdobit jakýmkoli oblíbeným ovocem.

Ingredience:
•    3 balíčky čokoládových Bebe sušenek
•    120 g másla
•    2 vanilkové MAXI Lipánky
•    1 Jihočeský tvaroh polotučný
•    1 balíček želatiny

Postup:
Tři balíčky čokoládových sušenek rozmačkejte na menší kousky, zalijte směsí změklého másla a nechte nasáknout. Po chvíli vložte vrstvu na dno formy na muffiny, kterou jste vyložili alobalem. Na vrstvu sušenek dejte vrstvu krému. Ten připravíte tak, že čirou želatinu v prášku rozpustíte dle návodu ve vlažné vodě, přidáte tvaroh, dva vanilkové Lipánky a dochutíte cukrem. Pak ozdobte ovocem a nechte ztuhnout v lednici asi 2 hod.