Jahodové řezy

Výborné Lipánkovy jahodové řezy vám nezaberou mnoho času a jsme si jisti, že potěší malé i velké.


27. 5. 2016


Jahodové řezy
cca 20 minut + pečení

- 100 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 120 ml Jihočeského podmáslí
- 70 g krystalového cukru
- 50 ml oleje
- 2 vejce
- 40 ml jahodové šťávy
- 4 ks jahodovo-vanilkového Lipánka
- 300 g jahod
- lístky máty na ozdobu

Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí, cukr, olej, vejce a vypracujte těsto. Nalijte jej do formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut. Vyndejte z trouby a nechte ve formě vychladnout. 

Poté korpus vyndejte z formy, pokropte jahodovou šťávou a nakrájejte na kousky. Nazdobte kopečky Lipánka, čerstvými jahodami a lístky máty. Pro dospělé můžete místo jahodové šťávy pokropit korpus například likérem. Z uvedeného množství surovin připravíte cca 10 kousků.