Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Ingredience
- 2 balení Tvarohového Lipánka
- 2 vejce velikosti L
- 50 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 300 g jemně krájeného toastového chleba
- 50 g moučkového cukru
- 200 g mražených borůvek
- 50 g skořicových sušenek
- ½ citronu
- sůl
Návod na přípravu
Najemno pokrájíme toastový chleba a smícháme s tvarohovým Lipánkem a vejci. Ze vzniklého těsta tvoříme lžícemi noky. Vaříme v lehce osolené vodě, než vyplavou, a poté ještě cca 3 minuty. V rendlíku povolíme zmrzlé borůvky, které dosladíme cukrem a prohřejeme. Uvařené knedlíky servírujeme společně s borůvkami, změklým Jihočeským máslem a nadrcenými skořicovými sušenkami.