myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Trdelník s Lipánkem Tradičním

Trdelník s Lipánkem Tradičním

Ingredience

Těsto:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 80 g Jihočeského másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 250 ml Jihočeského mléka
  • 42 g droždí

Na náplň a potření:

  • 2 balení Lipánka tradičního 130 g
  • 5 lžic skořicového cukru
  • olej na potření

Návod na přípravu

Droždí promícháme se lžící vlažného Jihočeského mléka se špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze zbylých surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a zevnitř potřeme Lipánkem tradičním.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem