Tiramisu s Tvarohovým Lipánkem
Ingredience
- 1 Lipánek tvarohový
- 200 g Jihočeské smetany ke šlehání 33%
- 200 g cukrářských piškotů
- holandské kakao na posypání
- 100 ml silné černé kávy
- 80 g cukru
- špetka soli
Návod na přípravu
V kuchyňském robotu vyšleháme smetanu ke šlehání. Zlehka přimícháme Lipánka, cukr a špetku soli. Směsí naplníme cukrářský pytlík a úhledně jí zaplníme dno misky. Poklademe piškoty namočenými v kávě a posypeme holandským kakaem. Postup jednou nebo dvakrát opakujeme ve vrstvách podle druhu nádoby. Zakončíme vrstvou krému posypaného kakaem. Dezert necháme cca hodinu vychladit a servírujeme.
TIP: Recept lze vylepšit o sekané mandle, pro dospělé pak likérem Amaretto