Sýrové ravioli
Ingredience (2 porce)
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Náplň:
- 1/2 Lipánka Zlaťáčka
- 1× Jihočeské žervé
- 1 malý stroužek česneku
- rozmarýn
- špetka soli
Omáčka:
- 1 dcl Jihočeské smetany
- 1/2 Lipánka Zlatáčka
- sůl, pepř
Návod na přípravu
Na vál vysypeme mouku, do ní uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, nalijeme dvě lžíce olivového oleje a osolíme. Vidličkou od středu postupně zamícháme vejce do mouky. Když už vidlička na těsto nestačí, použijeme ruce a zpracujeme hladké těsto. Po vypracování těsta jej dáme alespoň na 20 minut odpočinout do lednice. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií, aby neoschlo.
Jihočeské žervé smícháme s drceným česnekem, solí a nasekaným rozmarýnem. Půlku Lipánka Zlaťáčka nakrájíme na menší čtverečky.
Odpočaté těsto vyválíme na tenkou placku. Pokud máme strojek na těstoviny, použijeme ho. Na těsto dáme půl lžičky náplně a kostičku sýra. Mezi náplní necháme asi 7 cm mezery. Na těsto s náplní položíme další plát těsta, který kolem náplně prsty přitiskneme. Ravioli vykrájíme a vaříme ve vroucí vodě 4 až 5 minut.
Zbylý sýr Lipánek Zlaťáček nastrouháme najemno. Smetanu rozehřejeme na středním plameni a sýr v ní rozpustíme. Podle chuti opepříme a osolíme.
Ravioli ihned servírujeme přelité sýrovou omáčku.