Sladká rýže s pudinkem, meruňkami a Tradičním Lipánkem
Ingredience
- 400 g rýže
- špetka soli
- 1,5 l Jihočeského mléka
- 80 g Jihočeského másla
- 2 balení vanilkového pudinku
- 180 g cukru
- meruňky
- 2 balení tradičního Lipánka
Návod na přípravu
Rýži propláchneme, přilijeme cca litr Jihočeského mléka, cukr, sůl a vaříme do změknutí. Dle potřeby doléváme mléko v průběhu vaření. Po uvaření přidáme Jihočeské máslo a promícháme. Při chladnutí kaše je třeba ještě dolévat mléko, aby příliš nezhoustla. Mezitím si dle návodu uvaříme pudinky, které poté vmícháme do rýže. Meruňky pokrájíme na menší kousky. Zapékací misku vyložíme pečicím papírem a střídavě vrstvíme rýžovou kaši a pokrájené meruňky. Přiklopíme a pečeme při 180 °C 35-40 minut. Podáváme s tradičním Lipánkem a ovocem.