myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Rýžové koule se sýrem Lipánek plněné mletým masem

Rýžové koule se sýrem Lipánek plněné mletým masem

Ingredience (na 12 koulí)

Rýžové koule:

  • 250 g rýže arborio
  • 1,3 l vody
  • 20 g Jihočeského másla
  • sůl
  • olivový olej
  • 50 g sýru Lipánek 48%

Masová směs:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 0,5 cibule
  • 200 ml sekaných rajčat
  • 100 g sýru Lipánek 48%
  • 20 g Jihočeského másla
  • sůl
  • pepř
  • 50 g mraženého hrášku
  • 200 g hladké mouky
  • 300 g strouhanky
  • sůl
  • olej na smažení

Návod na přípravu

Do hrnce nalijeme olivový olej, lehce opražíme suchou rýži, zalijeme 1 litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí. Po uvaření vmícháme 50 g sýra Lipánek a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme masovou směs. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme cca 30 minut. Nakonec přidáme hrášek a zbytek sýra Lipánek. Ze studené rýže vytvarujeme kuličky, do kterých uděláme prstem důlek a naplníme je masovou směsí. Mouku smícháme s 300 ml vody. Hotové kuličky obalíme v mouce a strouhance. Obalení opakujeme dvakrát. Pečeme ve větším množství oleje dozlatova.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem