myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé

Ingredience

Korpus

  • 260 g máslových sušenek
  • 20 g holandského kakaa
  • 100 g Jihočeského másla

Krém

  • 350 g Jihočeského žervé
  • 150 g tvarohového Lipánka
  • 120 g moučkového cukru
  • 300 g hořké čokolády
  • 250 g Jihočeské smetany ke šlehání
  • 1 plátek želatiny
  • sůl

Poleva

  • 100 g Jihočeské smetany ke šlehání
  • 100 g hořké čokolády
  • Ovoce na ozdobu

Návod na přípravu

Sušenky rozmixujeme pomocí mixéru, přidáme rozpuštěné Jihočeské máslo a přidáme lžíci kakaa. Promícháme a připravenou hmotu nasypeme na dno formy o průměru 24 cm, které jsme vyložili pečícím papírem. Pěkně utlačíme a odložíme do chladničky. Jihočeské žervé utřeme s cukrem, špetkou soli a přidáme rozpuštěnou čokoládu, do které jsme vmíchali namočenou a rozpuštěnou želatinu. Opět pečlivě promícháme. Jihočeskou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a ručně ji přimícháme k čokoládové hmotě. Připravený krém naneseme na sušenkový základ a pěkně uhladíme. Dáme na cca hodinu do lednice. Potom na vrch nalijeme čokoládovou polevu. Jihočeskou smetanu ohřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme ztuhnout v chladu nejlépe během celé noci. Vrch ozdobíme malinami.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem