myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Vaříme spolu

Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem

Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 350 g tvarohového Lipánka
  • 140 ml čerstvého Jihočeského mléka
  • 100 ml oleje
  • 30 g droždí
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • ovoce na ozdobu

Návod na přípravu

Do vlažného čerstvého Jihočeského mléka přidáme droždí a 2 lžíce cukru. Počkáme cca 10 minut, než se na povrchu udělá pěna. V misce smícháme mouku, 160 g tvarohového Lipánka, sůl, kvásek, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkovou pastu. Těsto necháme kynout v teple. V další misce smícháme zbylého tvarohového Lipánka, zbylý cukr a vejce. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, přidáme náplň a zabalíme. Ukládáme na plech vyložený pečicím papírem. Do každého koláčku uděláme důlek a do důlku přidáme zbylou náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 190 °C cca 35–40 minut. Po vyndání necháme chvíli vystydnout a ozdobíme ovocem.

cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem