Čokoládovo-vanilková bábovka
Ingredience
- 100 g vanilkové pomazánky Lipánek
- 100 g čokoládové pomazánky Lipánek
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 170 °C. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Mouku s práškem do pečiva postupně zamícháme do vyšlehaných vajec.
Těsto rozdělíme do dvou misek. Do jedné zamícháme vanilkovou pomazánku Lipánek a do druhé čokoládovou pomazánku Lipánek.
Na dno bábovkové formy střídavě vrstvíme po lžicích nebo naběračkou obě těsta. Bábovku pečeme asi 45 minut. Špejlí zkusíme jestli je bábovka upečená - pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.
Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.