Flambované ovoce s Lipánkem


3. 8. 2020


Tenhle recept je spíš pro maminky, při přípravě se však hodí každá pomoc :).

Co budeme potřebovat:
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • ½ mango
  • 1 hrozen bílého vína
  • 0,05 ml brandy
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce cukru
  • 50 g másla
  • 1 Lipánek TVAROHOVÝ kakao 130g
Jak na to?
Cukr vsypeme do pánve a zahřejeme (není nutné karamelizovat). Přidáme máslo a spojíme s povoleným cukrem. Očištěné ovoce překrájíme na menší kostky, vložíme do pánve a řádně promícháme. Přilejeme alkohol, který necháme vzplanout a ovoce flambujeme. Jakmile plamen zhasne, alkohol je odpařen. Přidáme šťávu z pomeranče a necelou minutu vaříme, pánev pak stáhneme z ohně. Ovoce ještě za tepla skládáme do nádoby a prokládáme Lipánkem. Zdobit můžeme čerstvým ovocem či kousky čokolády.