Domácí smetanová zmrzlina

SOUTĚŽ - Vyrob si svoji zmrzlinu


16. 6. 2017


Soutěž „Vyrob si svoji zmrzlinu“


Letní soutěž je již u konce a
kapitán Lipánek vylosoval šest nejlíbivějších fotografií.
Vítězkami se
staly:


paní Hana Mendlíková


paní Eva Evik


paní Veronic Axe


paní Iveta Martinovská


paní Jana Němečková


paní Alena Maršová Valko


 


Všem gratulujeme a prosíme o
zaslání kontaktní adresy do soukromé zprávy na Lipánkův facebookový profil. Poté
zašleme výherní balíček.



Soutěž probíhala na facebookové stránce Lipánek: https://www.facebook.com/madetalipanek, Madeta a. s.: https://www.facebook.com/Madeta.AS, a Instagramu. Soutěž probíhala v termínu od 19. 6. 2017 do 31.8. 2017.
Vytvoř fotografie, na které bude zachycena doma vyrobená zmrzlina ze smetanovo-tvarohového krému Lipánek libovolné příchutě. Nahraj fotografii na Instagram nebo na svůj facebook profil (veřejný příspěvek) pod označením #LipankovaZmrzlina "nebo" #LetosLipankem.
Hlavní výhrou v soutěži bude balíček od kapitána Lipánka.

Domácí smetanová zmrzlina

Jak na to?
Postup je opravdu jednoduchý. Lipánka naplňte do
připravených nanukových formiček. Dbejte na to, aby v nich nezůstaly vzduchové bubliny - k tomu stačí naplněnou formičku lehce promíchat lžičkou, pak už jen nechte nejlépe do druhého dne zmrznout. Před podáváním opláchněte tvořítko vlažnou vodou, aby se zmrzlina lépe vytáhnula z tvořítka a nepolámala.

Pojď se mnou ochutnat skvělé zmrzliny


Příchuť limetka - kiwi 

Ingredience: 

2 kelímky limetkového Lipánka Maxi, 130 g 
2 kiwi
šťáva z půlky limetky  

Postup: 

Kiwi nakrájejte na malé kousky, případně rozmačkejte vidličkou, a smíchejte s trochou limetkové šťávy. Lipánka smíchejte se zbylou šťávou a poté střídavě vrstvěte do tvořítek na nanuky. Nechte alespoň čtyři hodiny zmrznout. 


Příchuť čokoláda - banán - jahoda 

Ingredience: 

2 kelímky čokoládového Lipánka Maxi, 130 g
1 banán  

čerstvé jahody 

Postup: 

Jahody nakrájejte na malé kousky, rozmačkejte vidličkou na kaši a banány nakrájejte na půlkolečka. Poté prokládejte čokoládového Lipánka banány a jahodami do tvořítek a nechte alespoň čtyři hodiny v mrazáku.


Příchuť vanilka - jahoda

Ingredience: 

2 kelímky vanilkového Lipánka Maxi, 130 g 

čerstvé jahody 

Postup: 

Část jahod rozmačkejte vidličkou na kaši, část nakrájejte na drobné kousky a pak vše smíchejte dohromady. Poté střídavě vrstvěte Lipánka a jahody do tvořítek a nechte alespoň čtyři hodiny zamrazit. 



Tip pro vás 
Kdo si ho chce vylepšit čokoládou, může těsně před konzumací rozpustit polevu v horké lázni nebo v mikrovlnce a domácí zmrzlinu do ní namočit. 
Vaše chuťové buňky budu mile překvapené.