myslíme na příroduHláskování s Lipánkem
Lipanek.cz

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cssk
na všechny Lipánkoviny

Jak vyzrát s Lipánkem na laktózovou intoleranci

V České republice trpí až 20 procent obyvatel intolerancí laktózy a to bez výjimky velcí i malí. Běžnou reakcí je v takovém případě vyřazení mléka a mléčných produktů z jídelníčku. Teď už to ale není nutné. Jihočeská Madeta, která se snaží myslet na všechny zákazníky, zařadila do svého portfolia i produkty se sníženým obsahem laktózy.

Jak vyzrát s Lipánkem na laktózovou intoleranci

Pochutnat si můžete bez obtíží na výrobcích, které jí obsahují méně než 0,01 procenta: na Jihočeské zakysané smetaně, Jihočeské Lahůdce, Jihočeském jogurtu Nature, Jihočeském jahodovém jogurtu Nature, Jihočeském cottage bez příchuti, Jihočeském polotučném tvarohu a Jihočeském pomazánkovém tradičním.

Nově společnost nabízí také jedinečný dezert Lipánek smetanový laktóza <0,01 %, který se od běžného Lipánka liší pouze obsahem laktózy. Ta je při jeho výrobě šetrným způsobem rozložena pomocí enzymu laktáza na glukózu a galaktózu. I přes úpravu výroby si tento výrobek zachovává nezaměnitelnou mléčnou chuť a všechny zdraví prospěšné látky. Jistě jen ocení především naši nejmenší, ale i dospělí, kteří si jej doposud nemohli bez obtíží vychutnat.

Poctivý a dobrý Lipánek, to není pouze kvalitní čerstvý krém vyrobený z poctivé Jihočeské smetany a tvarohu, ale hlavně krém, který je oproti ostatním mléčným dětským dezertům bez škrobu, dusíku, želatiny a nyní hlavně i bez laktózy. Věnujte vždy pozornost složení dětských mléčných výrobků a ujistěte se, že svým ratolestem i sobě samým dopřáváte poctivou a dobrou svačinku bez přídatných látek, jakou jsou produkty od Lipánka.

Všechny výrobky od Madety se sníženým obsahem laktózy:

- Skvěle chutnají

- Obsahují méně než 0,01 procenta laktózy

- Mají plnohodnotné složení

- Jsou vhodné i pro spotřebitele bez intolerance laktózy

Pokud vy či vaše ratolest trpíte intolerancí laktózy, můžete samozřejmě vyzkoušet i jihočeské sýry, v nichž je laktóza přirozeně rozložena v průběhu zrání a její obsah je u většiny těchto sýrů nižší než 0,05 procenta. Protože se ale jedná o přirozený a neřízený proces, není možné tyto nižší hodnoty vždy garantovat.

Vyzkoušet můžete například plátkový sýr Lipánek, který přirozeně obsahuje vysoký podíl bílkovin a vápníku důležitých pro správnou stavbu kostí a zubů. Výborně se hodí k přípravě svačin a své uplatnění pro něj najdete i v teplé kuchyni.

Více informací o našich produktech se sníženým obsahem laktózy najdete zde.

Madeta. Tak chutná mléko.

na všechny Lipánkoviny...
cssk
myslíme na příroduHláskování s Lipánkem